Content en Joomla 5

Speciale artikelen in Joomla

In dit artikel leg ik uit van wat speciale artikelen in Joomla zijn.

Speciale Artikelen

In Joomla! wordt de term "speciale artikelen" vaak gebruikt in de context van het categoriseren en organiseren van content. Speciale artikelen hebben geen directe relatie met de inhoud van een artikel, maar eerder met de manier waarop artikelen worden gepresenteerd op de website.

Het doel van speciale artikelen is vaak gerelateerd aan de weergave van artikelen op de voorpagina van een Joomla-website. Hier zijn enkele veelvoorkomende doelen of toepassingen van speciale artikelen:

  1. Feature Artikelen: Speciale artikelen kunnen worden gemarkeerd als "feature" of "uitgelicht". Deze artikelen worden vaak op een prominente plaats op de voorpagina weergegeven, waardoor ze extra aandacht krijgen.

  2. Slider of Carrousel: Speciale artikelen kunnen worden gebruikt in sliders of carrousels op de startpagina van de website. Dit geeft de mogelijkheid om specifieke artikelen op een dynamische en visueel aantrekkelijke manier te presenteren.

  3. Speciale Categorieën: Je kunt specifieke categorieën creëren voor speciale artikelen. Deze categorieën kunnen worden gebruikt om een specifieke sectie van de website te benadrukken of om artikelen van een bepaald type te groeperen.

  4. Aangepaste Layouts: Speciale artikelen kunnen worden gebruikt in aangepaste lay-outs op de voorpagina. Dit kan handig zijn als je een specifiek ontwerp of opmaak wilt toepassen op geselecteerde artikelen.

  5. Nieuwsbrief- of Blogweergave: Speciale artikelen kunnen worden gebruikt om de voorpagina te voorzien van een nieuwsbrief-achtige weergave of een blogroll, waarbij alleen bepaalde artikelen in deze weergave worden opgenomen.

Over het algemeen stellen speciale artikelen je in staat om meer controle te hebben over hoe bepaalde inhoud op de voorpagina van je Joomla-website wordt gepresenteerd. Ze bieden flexibiliteit in de manier waarop je de inhoud kunt organiseren en benadrukken, waardoor je de gebruikerservaring kunt verbeteren en belangrijke informatie op een effectieve manier kunt communiceren. Het menu-item Home verwijst standaard naar Speciale Artikelen. De knop Home wordt automatisch aaangemaakt tijdens de installatie van Joomla.