Diclaimer

Automatische update functionaliteit voor Joomla komt eraan!

In dit artikel vertel ik meer over de automatische update functie voor Joomla die er aan komt!

Veel mensen zullen het er waarschijnlijk niet mee eens zijn, maar we moeten niet bang zijn voor verandering. Auto-updates zijn een zeer nuttig instrument om websites veilig te houden.

In dit artikel: Waarom zijn automatische updates geweldig, en hoe u ze kunt gebruiken om uw sites te beschermen.

Waarom zijn auto-updates goed?

Auto-updats zijn een zeer nuttig instrument naar sites veilig te houden. Wanneer Drupal in 2018 onthulde dat er een grote veiligheidslek was, kostte het hackers minder dan vijf uur om misbruik te maken van deze fout. In een situatie als deze, zijn automatische updates een van de weinige effectieve oplossingen. En, met de tijd, kunnen we verwachten dat hackers nog sneller zullen zijn. Het is niet ongebruikelijk voor een aantal websites over beveiliging onmiddellijk publiceren gedetailleerde tutorials over hoe om de gebreken te exploiteren. De overgrote meerderheid van de beheerders \ gebruikers kunnen hun websites niet binnen 5 uur hun website updaten, dus kunnen geautomatiseerde updates ons helpen.

Wat gebeurt er met Joomla en automatische updates?

Joomla gebruikers willen al jaren automatische updates en de mensen hebben geëxperimenteerd met verschillende ideeën. Er was zelfs een auto-update extensie uitgebracht in 2015, maar deze werd niet echt populair. Maar uiteindelijk, dingen veranderen.

In november 2019 werd er een Joomlashack conferentie georganiseerd en een van de belangrijkste sprekers was George Wilson van het Joomla team. U kunt George's video hier bekijken. In de video, praat George vooral over Joomla 4.0, maar hij kijkt ook vooruit naar Joomla 4.1 en 4.2. Hij vermeldt dat het Joomla team werkt aan een nieuwe auto-update functie voor de Joomla core:

"We werken in een cross-CMS groep, samen met Google, aan een auto-update functie voor Joomla (opt-in, uiteraard)."

Dus tegen de tijd dat Joomla 4.1 of 4.2 uit komt, we kunnen de optie automatische updates in te schakelen voor de Joomla core (dus niet de extensies).

Via beheertool Watchful  is auto-update beschikbaar 

Met de beheertool van Watchful, kun je nu al de Joomla core, extensies en templates automatisch bijwerken! Ik gebruiken Watchfull om diverse websites automatisch bij te werken. Dit maakt mij het leven een stuk makkelijker. Gewoon voor het geval er iets misgaat, heb ik Wachfull ook gebruikt om een ​​dagelijkse back-up te maken. Lees ook het artikel: Backup instellen voor Joomla, met Akeeba, Watchfull en Synology NAS.

enable auto updates

 

Watchful controleert elk uur, of er updates zijn, dus je hoeft nooit worden langer wachten dan 59 minuten voor een beveiligingsupdate. U kunt vertrouwen op automatische updates om uw sites veilig te houden. Watchtful is een fantastische beheertool voor Joomla! (en Wordpress) websites, met veel geweldige functie waarmee je via 1 portal al je websites kunt beheren.

watchful banner 1544x500

Auto-updates komen eraan voor Joomla

Wees niet bang: auto-updates zijn een bewezen, betrouwbare en handige manier om uw sites veilig te houden. U kunt automatische updates proberen nu met behulp van Watchful, of u kunt wachten op de officiële oplossing die komt met de nieuwset Joomla 4 versie. Dit is een langverwachte verbetering van de Joomla en zal een veiligere omgeving voor Joomla omgevingen zijn.

  

Bron: https://www.joomlashack.com/blog/tutorials/auto-updates-joomla/?utm_source=Joomlashack&utm_campaign=2a59c0e7ca-EMAIL_CAMPAIGN_2018_10_11_01_01_COPY_01&utm_medium=email&utm_term=0_80803af9fd-2a59c0e7ca-270881750 

 

Terug naar overzicht