Joomla boekreviews

Boekreview Check je webtekst

Deze boekreview gaat over het boek, Check je webtekst. Schrijf heldere, pakkende en vindbare content voor je website.
Betreft een van de boeken van schrijver Eric Tiggeler.
ISBN: 9789012582155

Boek Check je webtekst door Eric TiggelerHet boek is te bestellen via: 

http://www.bol.com/nl/p/check-je-webtekst/1001004010295944/?Referrer=ADVNLPPcefbdf00cdbf929700998d6334000029102 

Doel aanschaf boek

De aanleiding waarom ik dit boek aangeschaft heb is vanwege de titel, zijn de teksten die op de websites staan die ik beheer wel goed. Hoe kan ik korte interessante teksten schrijven, voor de bezoekers van de websites.

Reden waarom ik voor dit boek gekozen heb

In het verleden heb ik al meerdere boeken van Eric Tiggeler aangeschaft en gelezen. Eric kan goed en duidelijk de onderwerpen omschrijven over verschillende thema's voor Joomla! Raakvlak met zijn dagelijks werk is ook het schrijven van duidelijke teksten.

Inhoud boek

In de inleiding wordt beschreven uit welke onderwerpen er in de 7 hoofdstukken behandeld worden.

  1. De voorbereiding: weet voor wie je het doet.
  2. De basis: een logische site indeling.
  3. Bouw je tekst glashelder.
  4. Leid en verleid met hyperlinks.
  5. Maak het makkelijk leesbaar.
  6. Schrijf een persoonlijke, aantrekkelijke stijl.
  7. Zorg dat je gevonden wordt door zoekmachines.

Wat vind ik van het boek

Het boek is geschikt voor mensen die goede teksten willen schrijven voor hun website, of die van een ander.

Het eerste hoofdstuk gaat over het leesgedrag van webbezoekers en over jouw lezers. Hoe weet je voor wie je schrijft en wat lezers van je verwachten.Het tweede hoofdstuk gaat over de indeling van je website. Als de website niet logisch ingedeeld is, dan raken je bezoekers de weg kwijt. Hoe deel je, je website systematisch in en welke keuzes je daarbij kunt maken. Goede navigatie mogelijkheden spelen daarbij een belangrijke rol. In hoofdstuk 3 wordt beschreven welke type websites je hebt en hoe mensen je website scannen (manier van lezen). Afhankelijk van het doel van je website schrijf je korte of juist uitgebreide teksten.

In hoofdstuk 4 wordt uitgelegd waar je op moet letten tijdens het schrijven en maken van hyperlinks. Hyperlinks vormen de kracht van websites waarmee bezoekers snel door kunnen klikken naar de gewenste informatie. In hoofdstuk 5 wordt verteld hoe je teksten makkelijk leesbaar maakt. In hoofdstuk 6 verteld Eric hoe je aantrekkelijke en persoonlijke teksten kunt schrijven. In het laatste hoofdstuk gaat over de vindbaarheid van je websit in zoekmachines. Als bonus vind je een checklist waarmee je de website stapsgewijs kunt controleren.

Conclusie

Het boek is leerzaam en leest gemakkelijk. Er staan veel goed en fout voorbeelden in waardoor je snel leert hoe je goede compacte webteksten kunt schrijven.Wil je ook leren hoe je goede en compacte webteksten kunt schrijven, dan is dit boek een echte aanrader!

 

Terug naar overzicht