Joomla boekreviews

Boekreview: Joomla! 4 Masterclass

Deze boekreview gaat over het boek, Joomla! 4 Masterclass.
Betreft een van de boeken van de schrijver Luca Marzo.

boek joomla4 masterclassHet gaat om het boek: Joomla! 4 Masterclass (A practitioner's guide to building rich and modern websites using the brand-new features of Joomla 4)
Het boek is in het Engels verkrijgbaar en als e-book (Kindle) of papieren versie.
Aantal pagina's: 338

Doel aanschaf boek

Dit boek heb ik aangeschaft om nog meer ervaring met Joomla 4 op te doen en om te ontdekken of er nog mogelijkheden zijn die ik nog niet ken. Met name de custom fields en overrides zijn krachtige oplossingen die ik graag beter wil leren kennen! Ze maken aanvullende extensies overbodig en laten je de kracht van de Joomla Core gebruiken! Het is een boek voor degenen die Joomla willen proberen en het probeert enkele valse mythes over Joomla complexiteit te ontkrachten.

Reden waarom ik voor dit boek gekozen heb

Op dinsdag 17 augustus 2021 is Joomla 4 vrijgegeven als productieversie. Graag wil ik de fijne kneepjes leren en daarom heb ik dit boek van Luca Marzo via Amazon aangeschaft! Luca ken ik al langere tijd via de Joomla Community en ik heb altijd graag met hem samen gewerkt. Hij zet zich actief in voor Joomla maar is ook hulpvaardig richting andere Joomla Community leden.

Inhoud boek

Bevat uitgebreide informatie over de nieuwe Joomla 4 om jou te helpen een succesvolle en efficiënte websitebeheerder te worden. Het boek bevat 19 hoofdstukken, inclusief 3 case Study's binnen 338 pagina's. Benut het volledige potentieel van de Joomla 4.x-serie terwijl u krachtige, responsieve en geavanceerde websites bouwt met scenario's voor praktijkgebruik.

Het boek begint met een kennismaking met de content management functies die het hart van de software vormen en laat zien hoe jij de inhoud van jouw website kunt structureren om er het maximale uit te halen. Je komt ook te weten hoe jij jouw inhoud kunt uitbreiden met aangepaste velden, meertalig kan worden en jij een aangepaste workflow kunt opzetten. Naarmate je verder komt, leer je alles over het aanpassen van de website, het introduceren van sjablonen, en child templates en overrides waarmee jij jouw website uniek kunt maken. De afsluitende hoofdstukken nemen je mee door drie verschillende case studies, waaronder een online leersysteem, een B&B reserveringssysteem, en bedrijfs- en redactionele websites om te zien hoe Joomla in het echte leven is gebruikt om een specifiek doel voor jouw klanten, of doelgroep te bereiken.

Tegen het einde van dit boek zul je met vertrouwen moderne websites kunnen bouwen op Joomla om jouw klanten of vereniging oplossingen op maat te leveren.

Wat je zult leren

 • Bouw uw websites met behulp van de verbeterde functies van Joomla 4
 • Ontdek de geavanceerde functies voor het verwerken van inhoud, zoals geplande publicatieopties, aangepaste velden en de workflowfunctie.
 • Ontdek de functies voor zoekmachineoptimalisatie in Joomla 4
 • Stel uw website in om met meerdere talen om te gaan en het navigatiesysteem te structureren
 • De aanpassingsmogelijkheden van Joomla begrijpen -- sjablonen, overschrijvingen en kind-sjablonen
 • Ontdek hoe u CLI kunt gebruiken om te werken zonder toegang tot de achterkant van het CMS.
 • Op maat gemaakte afbeeldingen ontwerpen door Joomla templates aan te passen

Voor wie is dit boek geschikt?

Als je een CMS ontwikkelaar of website ontwerper bent, die weet hoe je een website moet bouwen met behulp van kant-en-klare software, dan is dit boek voor jou. Basiskennis en ervaring met webdesign zal je helpen het meeste uit dit boek te halen. Als je al bekend bent met een van de vorige versies van Joomla, dan kun je met dit boek meer ontdekken over de nieuwere versies. Dit boek zal ook nuttig zijn voor website eigenaren en -beheerders.

Onderwerpen Joomla! 4 Masterclass 

Hieronder een overzicht van de 19 hoofdonderwerpen die aan bod komen in het boek:

 1. Nieuwe Joomla! 4 Bootstrap 5 editie.
 2. Hoe beheer je Content?
 3. Geavanceerd beheer van Content
 4. De flexibiliteit van modules ontdekken
 5. De structuur van uw site opbouwen: het menusysteem
 6. Gebruikersbeheer en ACL (toegangsbeheer via de Access Control List)
 7. SEO op zijn best
 8. Eén site, meerdere talen
 9. Operaties plannen met geplande taken
 10. Communicatie op maat met e-mailsjablonen
 11. De Command-Line Interface
 12. Vormgeven/ opmaken van jouw Website - Templates
 13. Alles aanpassen met Overrides
 14. Child Templates
 15. Template Frameworks
 16. Geavanceerde functies: Toegang en beveiliging
 17. Case Study: Een bedrijfs website in Joomla
 18. Case Study: Een online academie met Joomla
 19. Case Study: een B&B reserveringssysteem met Joomla

Wat vind ik van het boek

Het is een prima boek voor zowel de beginnende Joomler (Joomla gebruiker) en de meer ervaren Joomler om Joomla 4 te leren kennen. Het boek is op een heldere manier geschreven en de screen shots zijn in zwart-wit weergegeven en ter verduidelijking van de stappen die je kunt volgen om tot een bepaald resultaat te komen. Het is fijn dat je dit boek ook als PDF kunt downloaden, er staat een QR code achter op het boek met daar in een link naar de PDF versie! Je hebt wel de factuurdatum en factuur nodig om deze te kunnen downloaden. Kortom een aanrader voor iedereen die Joomla wil leren kennen, of juist nog wat fijne kneepjes wil bijleren.

Of je nu een beginner of een ervaren Joomla-ontwikkelaar bent, "Masterclass Joomla 4" biedt waardevolle inzichten en technieken om je vaardigheden te verbeteren. In onze boekreview ontdek je waarom dit boek een uitstekende bron is voor iedereen die zijn kennis van Joomla 4 wil verdiepen en uitbreiden.

 

Bestel boek (via Amazon)  
 

Terug naar overzicht