Joomla boekreviews

Boekreview Tips & tools voor Joomla 3

Deze boekreview gaat over het boek, Tips en Tools voor Joomla! 3. Betreft een van de boeken van schrijver van Eric Tiggeler.
EAN: 9789462450318

Boek: Tips en tools voor Joomla3 door Eric TiggelerDoel aanschaf boek

Het doel waarom ik dit boek aangeschaft heb is tweeledig;

  1. Met de aanschaf van het boek wil ik mijn eigen Joomla kennis verder uitbreiden.
  2. Enkele onderwerpen wil ik gebruiken voor een aanvullende Joomla  cursus die ik ga geven, na een basiscursus.

Reden waarom ik voor dit boek gekozen heb

Tijdens de Nederlandse Joomladagen in maart 2014, heb ik een presentatie over tags bijgewoond, die door Eric Tiggeler werd gegeven. Het viel mij toen op dat hij op een heldere manier uitleg heeft gegeven over de functie en het gebruik van tags in Joomla 3.x. Naast dit boek heb ik ook het boek: Basiscursus Joomla! 3 (herziene editie) aangeschaft. Ook hiervoor heb ik een Boek review geschreven.

Inhoud boek

Na een korte introductie en de installatie van Joomla wordt er al snel een basis gemaakt voor een leuke oefenwebsite. Deze website wordt vervolgens verder uitgebreid en de diverse mogelijkheden van Joomla worden na toelichting via oefeningen in de praktijk gebracht. Denk aan menu instellingen, categorie indelingen, tags, artikel opties enz. Nadat er een website gemaakt is, worden aanvullende uitbreidingen besproken voor verschillende doeleinden, denk aan een fotoalbum, formulieren etc. Tot slot wordt toelichting over templates gegeven en wordt er nog een eigen template gemaakt. De voorbeeldbestanden zijn te downloaden via zijn website.

Wat vind ik van het boek?

Het boek is geschikt voor starters zonder enige kennis van Joomla. De uitleg is helder en de teksten zijn niet langdradig, maar vooral praktijk gericht. Daardoor wordt er snel zichtbaar resultaat geboekt. Als kleine aanvulling ter verbetering zou de demo website wellicht ook online gepubliceerd kunnen worden. Dan kan men ook het complete eindresultaat zien. Ook de meer ervaren Joomla gebruiker zal zeker veel hebben aan de nuttige tips en tools die in dit boek besproken worden. Denk aan het verbeteren van de usability (gebruikersvriendelijkheid) van de website of het responsive maken ervan (website geschikt maken voor o.a. smartphones en tablets). Kortom een boek dat zijn geld zeer zeker waard is.

 

Terug naar overzicht