Joomla extensie reviews

Extensie review Akeeba Admin Tools pro

Deze keer een extensiereview van een populaire extensie genaamd Akeeba Admin Tools Pro voor Joomla. Er is een gratis en betaalde extensie voor de websiteoptimalisatie en websitebeveiliging beschikbaar!

akeeba admintools logo 215x201Akeeba logo

Versie: Core versie 6.1.1. (19-09-2021)
Geschikt voor Joomla versie: 3.x
Versie: Core versie 7.0.4 (19-09-2021)
Geschikt voor Joomla versie: 4.x
Gratis versie beschikbaar: Ja - Akeeba Admin Tools Core.
Betaalde versie beschikbaar: Ja - Akeeba Admin Tools Professional.
Prijs betaalde versie: € 50,- per jaar
Gebruikt Joomla Update Systeem: Ja
Niveau: Gevorderd

Doel van de extensie

De Akeeba Admin Tools extensies zijn bedoeld voor het beveiligen en onderhouden van je complete Joomla website inclusief de bijbehorende database.
Op de volgende pagina kun je de verschillen zien tussen de gratis Core versie en de betaalde Pro versie.

Hieronder de top 7 functies van Akeeba Admin Tools.

 1. Onderhoud: Optimaliseer je database tabellen. Je temp directory opruimen. Of voer een van de ontelbare andere dagelijkse onderhoudstaken uit met een enkele klik of geautomatiseerd.
 2. Wijzig machtigingen: Pas je bestandsrechten aan zonder FTP of SSH te hoeven gebruiken.
 3. .htaccess Maker: Geef je site de beste algemene bescherming. Maak een geavanceerde, veilige .htaccess met een eenvoudige grafische interface (GUI). Je hoeft geen expert te zijn. Of zelfs maar te weten wat een .htaccess bestand is.
 4. Automatiseren: Laat de meest nuttige onderhoudsoperaties automatisch lopen. Gebruik een CRON om de scanner voor bestandswijzigingen aan de gang te houden terwijl je ligt te slapen. Eenvoudig en efficiënt.
 5. Redirect gemakkelijk: Vindt jij de Redirect component moeilijk te gebruiken? Ben je verbaasd over het onvermogen om URL's met parameters om te leiden (redirecten)? Geen probleem! Admin Tools' URL Redirect kan dat wel. En nog veel meer.
 6. Bescherm uw site: De Akeeba Web Application Firewall beschermt je site tegen de overgrote meerderheid van veel voorkomende aanvallen. U zult geen beveiligingstool vinden die completer is dan deze. Je kunt de back-end beveiligen tegen hackers.
 7. Monitoren \ bewaking: De PHP File Change Scanner van Admin Tools controleert de PHP-bestanden van jou website op wijzigingen. Als er iets mis is, zal Akeeba Admin Tools dit jou laten weten. Het zal jou zelfs vertellen welke bestanden mogelijk gehackt zijn.

Waarom ik de extensie gebruik

De reden waarom ik de extensie gebruik is de eenvoud waarmee ik mijn websites kan beveiligen en controles kan uitvoeren. Na het bestellen en betalen van Akeeba Admin Tools krijg je direct toegang om de Akeeb Admin Tools Professional te downloaden. Je krijgt tevens een Download ID, dat is een sleutel die je kunt invoeren zodat je eenvoudig via de back-end van Joomla de extensie kunt updaten. Na eerst een Wizard doorlopen te hebben is je Joomla website al afdoende beveiligd. 

Er zijn heel veel instellingen die je kunt aanpassen of gebruiken. Zo kun je de back-end beschermen met een extra gebruikersnam en wachtwoord, of de URL van je back-end aanpassen. Zodra een bezoeker https://jedomein.nl/administrator intypt, dan wordt de bezoeker naar https://jedomein.nl doorgezonden. In de Web Application Firewall kun je de backend ook beveiligen zodat als er meerdere inlogpogingen gedaan worden in een bepaalde tijd dat de toegang geblokkeerd wordt op bais van het IP adres van de computer. Je kunt instellen dat je via e-mail geinformeerd wordt indien er een inlogpoging foutgegaan is, maar ook indien er succesvol ingelogd is met een Super Admin account.

Via een .htaccess maker kun je de website ook verder beveiligen zodat kwaadwaillende geen acties kunnen uitvoeren om toegang te krijgen tot de website of de content van de website zoals gebruikersnamen en wachtwoorden. Ook kun je periodiek de rechten van de bestanden en folders controleren of je database optimaliseren zonder dat je naar de PHPMyAdmin hoeft te gaan. Alle acties en instellingen zijn via een grafische interface te bekijken en aan te passen. 

Op de website van Akeeba Admin Tools vind je een uitgebreide handleiding en YouTube filmpjes die elke functie toelichten.
Hieronder een print screen van de Akeeba Admin Tools in Joomla 4. Klik op onderstaande afbeelding voor een vergroting.

Print screen Akeeba admin tools pro Joomla4

 

Tips

Hieronder enkele tips:

 • Maak altjd eerst een back-up van je Joomla website voordat je de extensie installeerd. Download de backup naar je PC.
 • Er kunnen fouten optreden zoals een HTTP 500 error.
 • Met de standaard instellingen kom je al een heel eind, in de basissetup is er al voldoende beveiliging.
 • Bekijk de YouTube filmpjes die door Akeeba beschikbaar zijn gesteld om de werking van Akeeba Admin Tools toe te lichten.

Meer informatie 

Je vind meer informatie op de website van Akeeba:

Conclusie

Persoonlijk gebruik ik de Akeeba Admin Tools Professional versie voor alle websites. Zeker nadat ik gezien heb hoeveel inbraakpogingen geblokkeerd worden, geeft me Akeeba Admin Tools Professional mij een veilig gevoel dat de Joomla websites goed beveiligd zijn. Er worden regelmatig updates uitgebrecht en er wordt support gegeven in geval er vragen of problemen zijn. Ook de verschillen de verschillende beheertools zijn snel en eenvoudig te gebruiken zonder dat je hiervoor veel handelingen hoeft te doen of kennis nodig hebt. Kortom een echte aanvulling voor elke Joomla website.

 

Terug naar overzicht