Joomla extensie reviews

Extensie review Custom Quick Icons module

Deze keer een extensiereview van een wellicht nog onbekende extensie genaamd Custom Quick Icons module voor Joomla 4. Het is een gratis extensie van Joomill!

 logo joomill extensions

Versie: Free version 1.3.0 (09-03-2022)
Geschikt voor Joomla versie: 4.x
Gratis versie beschikbaar: Ja 
Betaalde versie beschikbaar: n.v.t.
Prijs betaalde versie: n.v.t.
Gebruikt Joomla Update Systeem: Ja
Niveau: Gevorderd

Doel van de extensie

De Custom Quick Icon Module is een extensie voor de back-end van Joomla 4 gemaakt door Jeroen Moolenschot van Joomill Extensions en Joomill. Deze extensie maakt het mogelijk om in de back-end (beheer gedeelte) van Joomla 4 quick icons te maken die direct op de Home Dashbord getoond kan worden. Ik heb deze toegepast op de back-end van een website waar ik de nieuwsbrief extensie AcyMailing geinstalleerd heb. Deze heb ik verder zelf bij elkaar geklikt en voorzien van Font Awesome iconen. Met deze module extensie kun je onder andere

  1. Single Article Quick Icons: Directe links om het geselecteerde artikel te bewerken.
  2. Article Quick Icons: Links naar alle artikelen van de door u geselecteerde categorieën / talen / auteurs en een knop om direct een nieuw artikel aan de categorie toe te voegen.
  3. Module Quick Icons: Directe links om de geselecteerde module te bewerken.
  4. HikaShop Quick Icons: Aangepaste Quick Icons-module ondersteunt HikaShop out of the box.

Waarom ik de extensie gebruik

De Custom Cuick Icons Module heb ik leren kennen tijdens een presentatie van Joomla 4.1 bij JUG043 verzorg door Jeroen Moolenschot. Onlangs had ik op een website met AcyMailing een Nieuwsbrief gemaakt. Om het de beheerder van de Nieuwsbrief makkelijker te maken heb ik de Custom Quick Icons Module ingezet, met onderstaand als resultaat. De beheerder kan nu via het Controlepaneel op het Home Dashboard de meest gebruikte functies van AcyMailing terug vinden via het Custom made AcyMailing Dashboard.

(Klik op de afbeelding voor een vergroting).

Custom Quick Icons Module voorbeeld

 

Tips

Je kunt gebruik maken van de (gratis) ingebouwde Font Awesome 4 en Font Awesome 5 icons.

Meer informatie 

Je vind meer informatie op de website van Joomill Extensions:

 

Conclusie

Erg handige module voor extra uitbreiding op de back-end van je Joomla 4 website. Hiermee kun je snel en eenvoudig links leggen naar de door jouw (of andere gebruikers) veel gebruikte extensies. De andere back-end gebruikers kunnen dan via de Home Dashboard snel naar de extensies gaan. Zoals gezegd zelf heb ik deze gebruikt voor AcyMailing. 

Lees ook mijn stap voor stap handleiding van de Custom Quick Icons Module

 

Terug naar overzicht