Joomla extensie reviews

Extensie review JCE Editor

Deze week een review van een populaire extensie genaamd JCE oftewel Joomla Content Editor. Hoe werkt de extensie en hoe eenvoudig is de extensie te gebruiken?

JCE logo

Versie: Core versie 2.6.12 (30-04-2017)
Geschikt voor Joomla versie: 2.5 en 3.X.
Gratis versie beschikbaar: Ja - JCE Core.
Betaalde versie beschikbaar: Ja - JCE Pro.
Prijs betaalde versie: € 25,- per jaar
Gebruikt Joomla Update Systeem: Ja
Niveau: Gemiddeld

Doel van de extensie

De JCE extensie is bedoeld als WYSIWYG editor voor het eenvoudig aanpassen van artikelen maar ook (HTML) modules, waardoor je eenvoudig links kunt invoegen naar andere artikelen, menu items of externe websites. Daarnaast kun je door de media manager snel en eenvoudig afbeeldingen uploaden (drag and drop) en in je artikel invoegen. De extensie is enigsinds vergelijkbaar met de knoppen van MS Word en zijn eenvoudig aan te passen. Je kunt knoppen toevoegen of uitschakelen door gebruik te maken van de 3 standaard weergave opties.

Waarom ik de extensie gebruik

De reden waarom ik de extensie gebruik is de eenvoud waarmee je een link kunt invoegen, aanpassen, of een afbeelding kunt uploaden en aanpassen. De standaard TinyMCE van Joomla! vind ik persoonlijk te beperkt hierin en dat is voor mij de grote reden om altijd de JCE extensie te installeren.

Ikzelf gebruik voor alle website de JCE core versie en installeer ik de JCE MediaBox waarmee je ook mooie pop-ups kunt maken. Sinds begin 2017 zijn er enkele functies uit de gratis versie gehaald zoals het highlighten van de code (vergelijkbaar met Dreamwaever), de code werd in het verleden in kleuren weergegeven wat de leesbaarheid ten goede komt. Je kunt daarnaast template snippits gebruiken en gemakkelijk Youtube en Vimeo videos invoegen. Bekijk via deze pagina welke extra's je krijgt voor de betaalde JCE pro versie.

Lees ook mijn artikel over JCE.

Tips

Hieronder enkele tips:

Meer informatie 

Je vind meer informatie op de website van JCE:

Conclusie

Persoonlijk gebruik ik JCE altijd en het is een van de eerste extensies die ik installeer nadat ik Joomla! geinstalleerd heb. Met deze extensie kun je snel en eenvoudig artikelen in Joomla! bewerken waaronder snel en eenvoudig afbeeldingen uploaden en invoegen. Daarnaast installeer ik de media box manager, die nog veel mooie extra functionaliteiten bied.

 

Terug naar overzicht