Joomla extensie reviews

Extensie review OSContent

Deze week een review van een extensie genaamd OSContent, een extensie om snel content aan te maken. Hoe werkt de extensie en hoe eenvoudig is de extensie te gebruiken?

 

OS Content

Versie: Core versie 1.12.1 (24-05-2017)
Geschikt voor Joomla versie: 3.X.
Soort: Component
Gratis versie beschikbaar: Ja - OSContent Free
Betaalde versie beschikbaar: Ja - OSContent Pro 6 en OSMap Pro 12.
Prijs betaalde versie: € 24,- per 6 maanden of € 30,- per jaar
Gebruikt Joomla Update Systeem: Ja
Niveau: Beginner

Doel van de extensie

OSContent is ontworpen voor het beheren, maken en verwijderen van artikelen, categorieën en menu links. OSContent kan je een hoop tijd besparen omdat je snel artikelen kunt toevoegen aan een Joomla site. Met een paar muisklikken maakt je alle categorieën, artikelen en menu links aan, die je nodig hebt voor uw Joomla site. Waarom tijd verspillen en herhaal je de stappen telkens weer, wanneer je de zelfde handelingen met een paar muisklikken kunt doen?

De Pro-versie van OSContent biedt K2 integratie en krijgt je ook toegang tot de support van JoomlaShack.

Waarom ik de extensie gebruik

Onlangs ontdekte ik de OSContent extensie van Joomlashack, helaas nádat ik net een uitgebreide website gemaakt had, maar goed beter laat dan nooit. In het verleden heb ik ook al eens gedacht "wat zou het handig zijn indien je snel een website kunt opzetten met artikelen, categorieën en menu items. Door op een eenvoudige manier de categorieën, artikelen en menuitems aan te maken zodat je daarna de layout kunt maken. Naderhand ga ik pas kijken naar de content zelf.

Nadat je het bestand gedownload hebt (de download link wordt per e-mail naar je toegezonden), kun je deze installeren via het menu extensies, installeren. Blader dan naar het component dat je net gedownload hebt. De installatie wordt gestart en daarna kun je OSContent direct gebruiken. Je kunt nog instellingen aanpassen zodat je bijvoorveeld 15 of 20 artikelen kunt aanmaken. Indien ik een nieuwe website ga opzetten, dan zal ik deze extensie installeren zodat ik snel van start kan gaan.

De mogelijkheden van OSContent

Hieronder staan de belangrijkste eigenschappen van OSContent: 

  • OSContent kan tot 10* artikelen aanmaken in 1 keer.
  • OSContent kan tot 10* categorien aanmaken in 1 keer.
  • OSContent biedt de mogelijkheid om alle content in een keer te verwijderen, menuitems, artikelen en de categorien.

De Pro versie bied naast bovenstaande functies ook ondersteuning voor K2 content, dus K2 artikelen en categorieën aanmaken en verwijderden.

* Het aantal artikelen of categorieën is aanpasbaar.

Handige links

Hieronder enkele handige links:

Meer informatie 

Je vind meer informatie op de website van Joomlashack: https://www.joomlashack.com/joomla-extensions/oscontent/

 

Conclusie

Indien je een nieuwe website maakt waarbij je veel content moet aanmaken dan is OSContent een handig hulpmiddel. Menu items, categoriën en artikelen zijn in no time aangemaakt!

 

Terug naar overzicht