Joomla extensie reviews

Extensie review Pretty Buttons module

Deze keer een extensiereview van een mogelijk nog onbekende extensie genaamd Pretty Buttons module voor Joomla 4. Het is een gratis extensie van Tom van der Laan van TLWebdesign!

logo tlwebdesign

 

Versie: Free version 1.1.1 (29-07-2022)
Geschikt voor Joomla versie: 4.x
Gratis versie beschikbaar: Ja 
Betaalde versie beschikbaar: n.v.t.
Prijs betaalde versie: n.v.t.
Gebruikt Joomla Update Systeem: Ja
Niveau: Beginner - Gevorderd

Doel van de extensie

De Pretty Buttons Module is een extensie voor de front-end van Joomla 4 en gemaakt door Tom van der Laan van TLWebdesign. Deze extensie maakt het mogelijk om voor de front-end (bezoekers gedeelte) van Joomla 4 een contactmodule te maken met een of meerdere knoppen. Ik heb deze module inmiddels op enkele websites toegepast. Deze heb ik verder zelf bij elkaar geklikt en voorzien van Font Awesome iconen. Met deze module extensie kun je onder andere:

  1. Knop naar Whats App maken (https://wa.me/<telefoonnummer>)
  2. Knop naar E-mail maken (mailto:<mailadres>)
  3. Knop naar GSM nummer maken (tel:<telefoonnummer>)
  4. Knop naar Vast telefoonummer maken (tel:<telefoonnummer>)
  5. Knoppen maken voor de Social Media (links naar Social Media)
  6. Etc.

Je kunt de module bijvoorbeeld in de sidebar of in de footer opnemen van je website. Daarnaast kun je boven en onder de knoppen nog een tekst, afbeeldingen etc. plaatsen.

Waarom ik de extensie gebruik

De Pretty Buttons Module heb ik leren kennen doordat Tom van der Laan deze presenteerde in onze JUG043 Maastricht WhatsApp. Daarna heb ik Tom geholpen door de module te testen en hem te voorzien van feedback.
De module is eenvoudig in gebruik en stelt je in snel in staat om eenvoudig een contact module te maken voor je website met mooie professionele knoppen. Je kunt zelf de tekst invoeren voor je knoppen, aangeven of de URL in een een nieuw venster geopend moet worden ja of nee, de font-awesome class en de buttonclasses inclusief een custom optie om te kunnen verwijzen naar eigen gemaakte opmaak classes!

(Klik op de afbeelding voor een vergroting).

PrettyButtons config Leeg

 

PrettyButtons config ingevuld

Voorbeelden zijn te zien op deze websites: 

Tips

Je kunt gebruik maken van de (gratis) in Joomla toegevoegde Font Awesome 5 icons Je kunt ook font's gebruiken die bij je template geleverd worden.

Meer informatie 

Je vind meer informatie op de website van TLWebdesign:

Conclusie

Erg handige module voor extra uitbreiding op de front-end van je Joomla 4 website. Hiermee kun je snel een mooie professionele contact module maken met buttons die voor mobile gebruikers erg handig zijn.

 

Terug naar overzicht