Joomla extensie reviews

Extensie review RSEvent!Pro

Deze keer een extensiereview van een populaire extensie genaamd RSEvents!PRO. Hoe werkt de extensie en hoe eenvoudig is de extensie te gebruiken?

RS Events Pro logo


Versie:
 1.13.9 (03-10-2021)
Geschikt voor Joomla versie: 3.X.  en 4.x
Gratis versie beschikbaar: Ja - voor Joomla 1.5.
Betaalde versie beschikbaar: Ja - RSEvents Pro.
Prijs betaalde versie: € 39,99 (per jaar)
Gebruikt Joomla Update Systeem: Ja
Niveau: Gemiddeld

Doel van de extensie

RSEvents!Pro is bedoeld voor het beheren van events, dat kunnen bijeenkomsten zijn, zoals concerten, cursussen, congressen etc. waarbij gasten zich kunnen aanmelden. RSEvents!PRO is een betaalde extensie. Na het bestellen en afrekenen van de extensie kun je RSEvents!Pro downloaden. Het betreft een component dat geschikt is voor meertalige websites en dat aangevuld kan worden met modules en plugins om de fucntionaliteit uit te breiden. Denk hierbij o.a. aan kalendermodule, overzicht van je events, het tonen van de deelnemers, tonen van toekomstige events etc.. Dan zijn er plugins om events te tonen in een artikel, of een PDF maker om tickets te creeren die als PDF gedownload kunnen worden. Er zijn ook nog enkele 3rd party koppelingen mogelijk naar bijvoorbeeld Community Builder of JomSocial en aanvullende betaalde extensies voor bijvoorbeeld betaalfunctionaliteit zoals PayPal of iDeal.

Na de installatie van het component kun je snel en eenvoudig events aanmaken en koppelen aan locaties, categoriën, sprekers, tags, kortingen en sponsoren. De locaties kunnen gekoppeld worden aan GoogleMaps zodat (potentiële) bezoekers kunnen zien waar het event plaatsvind. Je kunt sprekers aanmaken en een foto van hen uploaden, links naar hun website of social media koppelen. Je kunt ook toegangsbewijzen aanmaken en deze koppelen aan een betaalsysteem. De toegangsbewijzen kunnen van een QR-code voorzien worden zodat de aanwezigheid van de bezoekers geregistreerd kan worden.

Bezoekers kunnen zich met en zonder een Joomla account aanmelden. De aanmeldformulieren zijn aanpasbaar, eventueel samen met RSForms!PRO. Als ze geen account hebben dan kan dat met een naam en e-mailadres. De bezoekers kunnen een e-mail krijgen met een bevestiging dat ze ingeschreven zijn. De organisatie kan ook een e-mail krijgen zodra iemand zich aangemeld heeft. Als organisator kun je de bezoekers een bericht sturen als de bijeenkomst doorgaat, of juist geannuleerd wordt. Je kunt ervoor kiezen om bij het event de deelnemers te tonen en het event kan gedeeld worden op social media. Kortom het is een zeer complete extensie met veel mogelijkheden rondom het organiseren van bijeenkomsten.

Hieronder een promotie filmpje van RSEvents!PRO

 

Waarom ik de extensie gebruik

Zelf gebruik ik de extensie op de Joomla User Group website van JUG043 Maastricht waarbij de deelnemers van de bijeenkomsten zich kunnen aanmelden. Ze kunnen zichzelf aanmelden met of zonder Joomla account en daarmee kan ik zien hoeveel deelnemers er naar de bijeenkomsten komen. Er loopt een teller bij elke bijeenkomst die terugtelt tot de datum van de bijeenkomst. De deelnemer en ik als organisator krijgen een e-mail zodra er een inschrijving gedaan is. Als een bijeenkomst niet doorgaa, dan kan ik de bijeenkomst eenvoudig annuleren en dan krijgen de personen die zich aangemeld hebben een e-mailbericht. De locatie en sprekers zijn gekoppeld en er staat een toelichting over de inhoud van de bijeenkomst in het event (bijeenkomst).

Bekijk de bijeenkomsten van JUG043 Maastricht

Handige links

Hieronder enkele handige links:

Meer informatie 

Je vind meer informatie op de website van RSJoomla:

 

Conclusie

RSEvents!PRO is een zeer complete extensie die zijn geld meer dan waar is. Je kunt gemakkelijk de events aanmaken en beheren. Het kent veel uitbreidingen waardoor de extensie breed inzetbaar is!

 

Terug naar overzicht