Meest recente Joomla nieuws

Het laatste nieuws vind je hier

Joomla 4.4 Release Candidate 1

Het Joomla Project is verheugd de beschikbaarheid van de Joomla 4.4 Release Candidate voor testen aan te kondigen.

Waarvoor is deze release bedoeld?

Er zijn twee belangrijke doelen voor een release candidate:

 • Ontwikkelaars voorzien van een basis om hun extensies te testen en eventuele problemen te melden ruim voor de uiteindelijke release.
 • Gebruikers in staat stellen de nieuwe functies in Joomla 4.4 te ontdekken.

Voor een volledige lijst van bekende backward compatibiliteitsproblemen voor versie 4.4, raadpleeg Potentiële backward compatibiliteitsproblemen in Joomla 4 op de documentatiesite.

Waarvoor is deze release NIET bedoeld?

Deze alpha-versie van Joomla 4.4 is niet geschikt voor productiesites. Het is uitsluitend bedoeld voor testdoeleinden.

Waar te verkrijgen?

Download Joomla 4.4.0 Release Candidate 1

Om altijd de nieuwste versie van Joomla 4 te gebruiken, nodigen we u uit om de 'nightly build'-pakketten te gebruiken (elke nacht bijgewerkt).

Om het gemakkelijker te maken voor nieuwkomers, kunt u een gratis Joomla 4-website lanceren voor testdoeleinden op launch.joomla.org.

Wanneer wordt de definitieve release verwacht?

Joomla! 4.4 (algemene beschikbaarheid) wordt verwacht te worden uitgebracht op of rond 17 oktober 2023. De geplande mijlpalen zijn als volgt:

Alpha-releases

Waar nieuwe functies worden toegevoegd en veel wijzigingen worden doorgevoerd.

 • Alpha 1: 30 mei 2023 - Gereed
 • Alpha 2: 27 juni 2023 - Gereed
 • Alpha 3: 25 juli 2023 - Gereed
 • Alpha 4: 22 augustus 2023 - Gereed

Beta-releases

In de bètafase wordt een stop gezet op welke functies kunnen worden toegevoegd, maar er kunnen kleine wijzigingen worden aangebracht in wat al aanwezig is.

 • Beta 1: 5 september 2023 - Gereed
 • Beta 2: 19 september 2023 - Gereed
 • Beta 3: 26 september 2023 - Gereed

Release-kandidaten

Tijdens de release-kandidaatfase kan er niets meer worden toegevoegd of gewijzigd; we testen en lossen bugs op om het product stabiel te maken voor de lancering.

 • Release-kandidaat 1: 3 oktober 2023 - Dit is de huidige fase
  Definitieve release: 17 oktober 2023

Dit hele proces is afhankelijk van mensen die zich inzetten om het te laten gebeuren.

Houd er rekening mee dat de data onderhevig kunnen zijn aan verandering, afhankelijk van de beschikbaarheid van vrijwilligers en omstandigheden buiten onze controle.

Wat is er nieuw in Joomla 4.4?

 • Bijgewerkt naar Bootstrap 5.3.
 • Een nieuwe EOS-plug-in zal een banner toevoegen met informatie over wanneer de Joomla 4.x-serie zal eindigen. Om dit te testen, wijzig de datum op regelnummer 42 in het bestand /plugins/quickicon/eos/src/Extension/Eos.php#L42 naar "2022-10-17" of "2023-10-17".
 • Alle plug-ins zijn omgezet naar de nieuwe architectuur van Joomla 4.
 • De dekking van geautomatiseerde tests is aanzienlijk verbeterd. Dit zorgt voor stabiliteit wanneer ontwikkelaars aan de kerncode werken. Grote dank aan de twee studenten die aan dit project werken.

We zijn vastbesloten om van Joomla 4.4 de beste volgende generatie Joomla te maken. Tot nu toe zijn dit de eerste functies die zijn toegezegd voor versie 4.4. We verwachten dat er nog andere functies zullen worden toegezegd voor de komende alpha-releases.

Hoe kunt u helpen bij de ontwikkeling van Joomla 4.4?

Om ervoor te zorgen dat de release 4.4 en onze belangrijkste functies "productierijp" zijn, hebben we uw hulp nodig bij het testen van releases en het melden van eventuele bugs die u kunt vinden op issues.joomla.org.

Vooral moedigen we extensie-ontwikkelaars aan om hun handen uit de mouwen te steken, bugs op te sporen en hun extensies te testen met Joomla 4.4, en hun ervaring te delen.

Waar vind ik documentatie over Joomla 4?

Er zijn enkele handleidingen om u te helpen met Joomla 4. U kunt de bestaande vinden, zoals het maken van een plugin of een module voor Joomla 4, conventies voor namespaces, prepared statements, het gebruik van de nieuwe web asset-klassen en nog veel meer op https://docs.joomla.org/Category:Joomla!_4.x

We moedigen ontwikkelaars aan om de documentatie over Joomla 4 op docs.joomla.org te schrijven om gebruikers en andere extensie-ontwikkelaars te helpen en te begeleiden.

Een JDocs-pagina zal ontwikkelaars helpen om de bestaande documentatie te bekijken en de benodigde documentatie te zien.

We nodigen u uit om deze regelmatig te controleren, bij te werken en de ontbrekende inhoud te leveren: https://docs.joomla.org/JDOC:Joomla_4_Tutorials_Projecthttps://docs.joomla.org/JDOC:Joomla_4_Tutorials_Project

Moet ik plannen om te upgraden naar Joomla 4.x?

Joomla 4.x is de nieuwste grote versie van Joomla - Joomla 4.3.4 is de laatste versie.

U zou moeten plannen of bezig zijn met de migratie naar de nieuwste versie van Joomla.

We bieden middelen om te helpen bij de migratie op de documentatiesite.

Gerelateerde informatie

Als u een extensie-ontwikkelaar bent, zorg er dan voor dat u zich abonneert op de algemene mailinglijst voor ontwikkelaars, waar u extensie-ontwikkeling kunt bespreken. Nieuws dat van invloed kan zijn op aangepaste ontwikkeling zal ook af en toe daar worden gepost.

Vertalingen

 

Bron vertaald met Deepl.com: https://www.joomla.org/announcements/release-news/5896-joomla-4-4-release-candidate-test-the-final-package.html