Vormgeving - Design en Joomla 4

Nederlandstalige stap voor stap handleidingen voor Joomla 4

Overrides in Joomla 4

Wat zijn nou eigenlijk overrides? Joomla is een krachtig Content Management Systeem waarbij je met overrides veel extra mogenlijkheden kunt bieden zonder Joomla met onnodig veel extensies uit te hoeven breiden. 

Een van de grootste krachten van Joomla is de flexibiliteit! Dankzij de overrides hoef je geen zware extensies te installeren om een geweldige website te krijgen. Veel Joomla gebruikers hebben hier vragen over, want hoe moet je een override aan je website toevoegen? Ondanks dat het proces vrij eenvoudig is, heb ik deze korte tutorial voor je geschreven en links toegevoegd naar de website web-eau.net.

Wat zijn de voordelen van overrides?

 • Jouw content (inhoud) wordt aangestuurd door Joomla
  Je kunt het eenvoudig beheren, net als elke andere inhoud die wordt aangestuurd door Joomla. Inhoud toevoegen en/of bewerken is heel eenvoudig.
  Je hoeft geen extensie te installeren en te onderhouden.
 • Geen extensie benodigd om te installeren en te onderhouden
  Je hoeft geen leercurve te doorlopen. Vergeet de zware CCK en andere page builders, je hebt alleen Joomla nodig.
 • Verbeter je Joomla vaardigheden met de overrides
  Het enige wat je hoeft te doen is deze tutorial volgen om je Joomla-vaardigheden te leren en te verbeteren. Alle stappen worden volledig uitgelegd en geïllustreerd.
 • Joomla is gratis voor iedereen en voor altijd.
  Door de magie van Joomla is het maken en delen van krachtige overrides gratis en hoef je nooit te betalen voor een licentie of een training.

Hoe voeg ik een override toe in Joomla?

In principe is een override een nieuw bestand dat wordt toegevoegd aan je template. Door dit bestand te selecteren in de extensieparameters (component, module, artikel, etc.), geef je aan deze Joomla extensie (native of niet) aan welke weergave je content moet hebben. Omdat er hier geen beperking is, kun je zoveel overrides toevoegen aan je Joomla website als je wilt.  Op de volgende website vind je een engelstalige toeliichting over het invoegen van een override en tevens vind je er een ruim aanbod aan overrides.

Voorbeeld invoegen override

Op de volgende website vind je een zeer ruime collectie overrides die je gratis kunt downloaden en mag gebruiken voor jouwn Joomla 4 website.

Website met 75 Overrides